Basistraining stem- en presentatietechieken

Voicetrainer.nl heeft uit ervaring geleerd dat doelgroepen vaak wel weten dát er een stemtraining nodig is, maar weten dan niet wát ze nodig hebben. Voor deze groepen heeft Voicetrainer.nl een basistraining van anderhalf uur ontwikkelt om de stem- en presentatietechnieken te trainen. Cursisten merken meteen resultaat!

Tijdens de training komen de volgende onderdelen sowieso aan bod:

vtje klein Houding/Presentatie

We werken aan een eutone basishouding(staan en/of zitten), de ontspannen houding waarbij de stem optimaal tot zijn recht komt. Een zelfbewuste houding en uitstraling is van groot belang bij het overbrengen van je boodschap.

Ademhaling:

Een te hoge ademhaling zorgt voor spanning in het keelgebied. Daarom trainen de cursisten zich in het rustig ademhalen en maken ze kennis met een abdominale ademhaling, oftewel buikademhaling

Stem:

Resonans zorgt voor klank en kleur in de stem. De cursisten leren om hun holtes in te zetten als extra klankkast voor de trillingen van de stembanden en zo op een ontspannen manier stem te geven.

Articulatie:

Een goede articulatie zorgt ervoor dat je stem minder hard hoeft te werken voor een goede verstaanbaarheid. Cursisten maken kennis met begrippen als kaakval, lipronding en pittig spreken.

De onderdelen van de basistraining staan vast. Echter verschillen de oefeningen om deze onderdelen te trainen, ook bij de basistraining, per doelgroep. Je kunt je voorstellen dat een basistrainingen voor callcentermedewerkers andere oefeningen voor het onderdeel Houding bevat dan een basistraining voor een theatergroep.
Zo heeft iedere doelgroep die de basistraining volgt, het gevoel alsof de training op maat is gemaakt.

De training kan zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden. De prijs van de basistraining is afhankelijk van de doelgroep en groepsgrootte. Wil je meer informatie of wil je weten wat het kost? Vraag het Voicetrainer.nl!